in

Брнабић: Одлука Приштине ставља Србију у комплексну ситуацију

“Суштина је стално малтретирање Срба, провокације и стални терор над Србима, а тим поводом нико нико ништа не чини, дају саопштење које може бити вербално оштрије или мање оштро, али у пракси не значи ништа”, казала је Брнабић на ТВ Прва.

Брнабић је казала да је председник Србије Александар Вучић у свом обраћању, поводом последњих једностраних одлука Приштине, био никад оштрији и искренији.

“Не постоји нико озбиљан ко може да спори једну његову реч или тезу из његовог обраћања”, казала је Брнабић.

Брнабић је навела да се већина западних земаља када је реч о рату у Украјини позива на Резолуцију 1244, али да се у случају Србије она не поштује.

“Не можете да причате о основном принципу међународног права и правног поретка, а то је неповредивост територијалног интегритета држава, а да не кажете да сте у случају Србије направили грешку, јер не поштујете тај принцип”, рекла је Брнабић.

Навела је да је Србија једина држава која се не понаша лицемерно и која поштује међународно право и принципе међународног права, које подразумева да је територијални интегритет држава неповредив.

Казала је да у одредбама Бриселског споразума нема ниједне која говори о таблицама и истакла да Приштина не поштује обавезе из тог споразума.

“У 15 тачака Бриселског споразума нигде се не говори о таблицама. Ми смо све своје обавезе из споразума испунили”, казала је Брнабић.