in

Brnabić sa Bratuom: Kolegijum prvi korak, dijalog treba da se nastavi

Brnabić je Bratuu prenela zadovoljstvo što je sa opozicionim strankama uspela da uspostavi dijalog, i navela da bi velika greška opozicije bila njegovo napuštanje, saopšteno je iz parlamenta.

Ona smatra da u dijalogu ne treba da bude ultimatuma, kao i da se nada da će se on uprkos neslaganjima nastaviti zarad dobrobiti svih građana i društva.

Rekla je da će posvećeno nastaviti da radi na implementaciji preporuka ODIHR, kao i da će se zalagati da okupi opozicione stranke oko te teme i dodala da je bila iznenađena jučerašnjim odustajanjem opozicije od zajedničkog rada na ispunjenju ODIHR preporuka.

Bratu je pozdravio spremnost predsednice Narodne skupštine da nastavi produktivnu saradnju u svim oblastima parlamentarne podrške u kojima Misija OEBS-a radi.

Ambasador je izjavio da je sastanak Kolegijuma bio veoma važan prvi korak, i da dijalog treba da se nastavi kako bi se na sporazuman način došlo do konstruktivnih rešenja.

On je čestitao predsednici parlamenta na tome i istakao da OEBS ohrabruje njen dalji rad i zalaganje na tom polju kao i rad na implementaciji ODIHR preporuka, a da će Misija OEBS-a nastaviti da pruža svu pomoć i podršku u radu Skupštine.

Takođe, čestitao joj je na novoj funkciji i izrazio uverenje da će je uspešno obavljati.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /