in

Brnabić sa Zaracinom: Beograd za mir i stabilnost, očekuje se podrška za ZSO

Brnabić sa Zaracinom: Beograd za mir i stabilnost, očekuje se podrška za ZSO

Zaracin je naglasio da su razgovori Beograda i Prištine dobra osnova za dalju diskusiju i napredak, a da nedavni iskoraci u dijalogu predstavljaju važan korak na putu ka Evropskoj uniji, kao i da je implementacija ključna, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je rekla da je Srbija zainteresovana za jačanje sinergije sa Nemačkom, ističući da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje odnosa i u oblastima energetike, auto industrije, kao i nauke i obrazovanja.

Brnabić je naglasila da je saradnja u regionu strateško opredeljenje Srbije u cilju ne samo ekonomskog razvoja regiona, već i kao ideje povezivanja i ujedinjenja Zapadnog Balkana i njegovog približavanja Evropskoj uniji.

Zaracin je istakao značaj daljih koraka na uspostavljanju zajedničkog regionalnog tržišta, podvukavši da očekuje da će rezultati inicijative Berlinski proces omogućiti stvaranje prosperitetnijeg okruženja i dati konkretne benefite za stanovnike regiona.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /