in

Brnabić se sastala sa članovima delegacije Atlantskog saveta

Brnabić se sastala sa članovima delegacije Atlantskog saveta

Premijerka je poručila da je Srbija čvrsto opredeljena da unapređuje sveukupnu bilateralnu saradnju sa SAD, ukazavši da su SAD trenutno Srbiji najznačajniji partner u razmeni usluga, kao i da sve više kompanija iz SAD dolaze da ulažu u Srbiju zbog značajno unapređenog poslovnog ambijenta.

Govoreći o situaciji u regionu, premijerka je istakla da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti i intenziviranje saradnje u regionu u svim oblastima, saopšteno je iz Vlade.

U tom smislu, Brnabić je ocenila da se Inicijativa Otvoreni Balkan pokazala kao veoma efikasan format, jer omogućava povezivanje i saradnju regiona, brži protok ljudi i robe, kao i sveukupni napredak koji treba da obezbedi mir i stabilnost.

Premijerka je i ovom prilikom istakla neophodnost striktnog i neselektivnog ispunjenja svih ranije dogovorenih obaveza u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a pre svega, preuzetih obaveza u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština.

Viši direktor Evropskog centra Atlantskog saveta, Jorn Flek, preneo je namere ove organizacije da doprinese očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i spremnost da doprinesu boljoj regionalnoj saradnji i povezanosti.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /