in

Брнабић: Шта је ратнохушкачка реторика, питање када ће ЗСО?

Брнабић, која је јуче оштро прокоментарисала на Твитеру изјаву приштинског аналитичара Фатмира Шехолија да ће ЗСО бити формирана “када Србија призна Косово”, а да ће званичници Београда једном одговарати за ратнохушкачке изјаве, поновила је данас да је очигледно да је за неке позивање на међународно право ратнохушкачко.

“Захваљујући поједним медијима у Србији који преносе изјаве свакога ко има да каже нешто против Србије и Срба са Косова и Метохије, чули смо једну нову ствар коју нисмо имали прилике да чујемо, па сам због тога и реаговала – да је, када позивате на поштовање међународних споразума, у овом случају Бриселског, на формирање ЗСО или да се поштују основна људска права, то ратнохушкачка реторика, за коју ће званичници из Београда одговарати”, рекла је Брнабић новинарима у Крагујевцу.

Она је истакла да је посебан куриозитет да се то чита у домаћим медијима и да се, каже, такве ствари преносе без питања – а, шта су то званичници Београда говорили што је ратнохушкачка реторика.

“Да ли то што стално позивају на мир и стабилност, на толеранцију и поштовање међународног права, људских права? Шта је ту тачно ратнохушкачка реторика?”, упитала је премијерка.

Брнабић је навела да је за неке позив на међународно право ратнохушкачко, и поново пита – када ће бити формирана Заједница српских општина.

“Питање за Приштину и Европску унију, за Брисел, чији потпис стоји на Бриселском споразуму – када ће бити формирана Заједница српских општина?”, поручила је Брнабић.

Она је истакла да је више од девет година било довољно да се поштује шест од 15 тачака Бриселског споразума, које су кичма тог документа,.

“И, ако је то ратнохушкачка реторика, мени је потпуно у реду да за то једног дана одговарам”, поручила је Брнабћ.

Поновила је да Београд ништа друго не ради, осим што се позива на међународне споразуме.

“Све остало је на част онима који преносе оне који говоре против Србије и који мисле да су то релевантни саговорници, а заправо нису”, рекла је Брнабић.