in

Бројке у паду, али пандемија – није готова

НОВИ САД –

Мада су бројеви оболелих од ковида 19 ових дана у паду, епидемиолози подсећају да се пандемија још није завршила, да ће корона бројеви након ускршњих и првомајских празника неминовно расти, али да они неће бити четвороцифрени.

После провомајских празника може се очекивати раст броја заражених, али за сада не може да се говори о неком драстичном повећању броја оболелих, иако постоји могућност да се овај тренд промени, сматрају у Клиничком центру Војводине.

сцреенсхот, 2022, 04, 26, 18х01м09с533

У болници на Мишелуку, нема драстичног повећања оболелих али не треба се ни превише опуштати, сматра Ивана Урошевић са Клинике за хематологију.

„Клинички центрар Војводине потврдили све функционише нормално. На Мишелуку након двомесечног затишја, повећао се број пријава и тешких пацијената. Тренутно их је 11 на механичкој вентилацији. Не бих рекла да је у питању пораст бројева оболелих. Ситуација је стабилна. не бих то дефинисала као пораст броја, још једном да кажем, али се никако не треба опуштати“, рекла је доктор Ивана Урошевић.

Број пацијената је сада свакако вишеструко мањи у одноу на раније периоде. Док траје пандемија, ова болница на МИшелуку ће радити у свом режиму рада. Није моменат да размишљамо о промени режима рада.

За прва три 3 месеца обављено је 71 хиљада специјалистичких прегледа, а изведено је и 4300 оперативних захвата.