in

Čadež i Rafuna: Od Berlina tražimo jaču podršku uklanjanju barijera poslovanju

BERLIN –

Predsednici Privredne komore Srbije (PKS) i kosovske Privredne komore, Marko Čadež i Ljuljzim Rafuna, razgovarali su danas u Berlinu, sa specijalnim izaslanikom nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom o prevazilaženju izazova i prepreka sa kojima se suočavaju privrednici u regionu, saopštila je PKS.

Čadež je naveo da je, nešto više od nedelju dana nakon sastanka sa američkim ambasadorom u Prištini, namera bila da se u razgovoru sa Saracinom ukaže na probleme s kojima se poslovne zajednice susreću u svakodnevnom radu.

“O političkim problemima mnogo se govori, a sve manje čujemo šta privrednici na terenu moraju da rešavaju, kako bi uspešno radili”, rekao je on.

Ocenjujući da se na polju političkog dijaloga malo toga događa, Čadež je istakao da je, sa Rafunom, došao da zamoli i nemačku vladu da počne aktivnije da radi sa donosiocima odluka na Zapadnom Balkanu, da oživi Berlinski proces i pomogne da se ubrza uključivanje regiona u jedinstveno evropsko ekonomsko tržište.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /