in

Чантавир: Становници Улице други виногради добили афалт

Након скоро четири деценије чекања, становници улице Други Виногради у Чантавиру код Суботице добили су асфалтну подлогу до својих кућа.

„У почетку, онда у ранијим годинама, нисмо могли једноставно изаћи. Кола су нам била у блату. После су организовали па су донели шљунак, кад су шта могли, и цигле и све то и тако смо се кретали. И сада, након тридесет и девет година, доживела сам и ја да ћу имати, надам се, неколико година среће да искористим ово“, каже једна од становница улице Верона Тот Баги.

Верона је једна од више стотина становника ове улице којима ће инвестиција двадесет и два милиона динара из градског буџета у асфалтирање једног километра олакшати живот.

„Све ово доказује оно о чему константно говоримо, да је Граду јако битно да се равномерно развијају све месне заједнице, и градске и приградске. Нема повлашћених, нема привилегованих, као што је некада било у неким ранијим периодима. Заиста се трудимо да све месне заједнице, односно житељи свих месних заједница, имају квалитетан живот, што значи асфалт, водовод, канализација, гасоводна мрежа“, каже председник Скупштине града Суботица Балинт Пастор.

С тим у вези, Пастор је најавио даље асфалтирање, како градских тако и приградских улица, али и даље ширење водоводне, канализационе и гасоводне мреже.