in

Cene nekretnina u Pančevu – JMU Radio-televizija Vojvodine

Cene nekretnina u Pančevu – JMU Radio-televizija Vojvodine

Poslednjih meseci na tržištu nekretnina u Pančevu primetna je stagnacija kada je u pitanju potražnja stanova od strane Pančevaca i Beograđana, a Rusi i Ukrajinci sve su češći kupci.

“Oni su za sada uglavnom zainteresovani za stanove i za to da budu prijavljeni na toj adresi zbog papira. Malo ima ekskluzivnih prodaja, ili lokacija ili kuća. Traže se stanovi veličine od 50 do 60 kvadrata do 60 hiljada evra”, rekao je Dušan Stanić iz “Beli grad nekretnine”.

Veće interesovanje stranih državljana za kupovinom i iznajmljivanjem nekretnina u Pančevu za sada ne utiče na porast cena. Stanovi u novogradnji trenutno se prodaju od 1400 do 1700 evra po kvadratu, a stara gradnja je oko 1100 evra. U odnosu na period od pre 5-6 godina cene su duplo veće što ne sprečava mnoge Beograđane da i dalje ovde kupuju stanove.

„Nekada je bilo prodaš jedan stan u Beogradu, kupiš dva u Pančevu, ali toga više nema. Malo su se iznivelisale cene, ali je i dalje Pančevo atraktivno tržište za Beograđane jer ima svu neophodnu infrastrukturu, a Beograd je na petnaestak kilometara“, napomenuo je Stanić.

Prodavci smatraju da cene nekretnina u Pančevu narednih meseci neće rasti, ali neće biti ni smanjenja jer poskupljuje građevinski materijal. Da bi se održala potražnja moguće je da će investitori ići na manju zaradu po kvadratu.

I u Pančevu se oko 80 odsto stanova kupuje gotovinom, a najtraženiji su jednosobni i dvosobni do 60 kvadrata u novogradnji.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /