in

Чоловић: Нова влада и пре рока, нова лица и више места за СПС

У изјави за Танјуг, Чоловић каже да после пролонгирања због гласања у Великом Трновцу, очекује да ћемо нову Владу Србије добити пре истека максималног рока од три месеца.

“Чини ми се да ће коалиција остати прилично слична. Колицију око СНС подржаће СПС и мањинске странке које су и до сада имале важну улогу. Очекујем да ће из тих опција бити и нови министри”, рекао је он.

Чоловић сматра и да ће у Владу Србије доћи нови људи.

“Можда ћемо имати мало већи број људи из СПС, можда и из неких мањинских странака. Што се СНС тиче, очекујем да ће на кључним функцијама имати људе који су од поверења, пре свега председника Вучића. Као и да ће по саставу, што тиче најважнијих функција, остати исти. Не бих искључио као опцију да и премијер остане исти”, рекао је он.

Говорећи о односима у опозицији, каже да је прича о новим изборима донекле успорила активности тог дела политичког спектра.

“Можда су мање активни него што смо сви очекивали, а да нико не зна хоће ли до тих најављених нових избора заиста и доћи. Дошло је до даље дефрагментације на простору који заузима опозиција”, оценио је он.

Додао је да би опозиција морала бити активнија, поготову с јесени када се захуктају и нове активности Владе Србије.

Чоловић оцењује и да су све јасније поделе у опозицији.

“Раније било покушаја да опозиција копира власт, кроз исти кечол приступ. Сада је другачије, поделила се опозиција на десне и грађанске. Имају заједнички циљ да угрозе власт, али им интереси нису подударни”, рекао је он.

Додаоје да је велики напредак што Србија има опозицију у парламенту.

“Очекујем квалитетнији рад парламента, и да одлуке које се доносе да буду на корист већине грађана Србије”, рекао је он.

На питање хоће формирање власти убрзати одлучивање о санкцијама Русији, Чоловић каже да ће се та одлука пролонгирати до крајње мере, с обзиром на расположење јавност у овом тренутку.