in

Да ли Зоолошки врт може бити место за изложбу слика?

Њихова псоледња поставка, уприличена за првомајске празнике привукла је велику пажњу публике која је дошла да ужива у флори и фауни уживо, а ипак одвојила време да баци поглед на то како природа изгледа овековечена у раму.

„Ми смо задовољни, а видим да су и они задовољни, јер смо ослушкивали њихова размишљања када су изашли. Кажу да су прелепе слике, да је квалитетна изложба. за свакога има нешто што их интересује“- каже сликарка Данијела Војнић Зелић.

Најмлађи су се питали да ли су осликане сове фрагменти популарних романа о дечаку чаробњаку, док су се старији питали да ли је флора и фауна највећег Зоолошког врта у земљи инспирација или само место на којем су могли да скрену пажњу на себе.

„Зоолошки врт? Ја сам одушевљена. Ова сала је идеална за изложбу и јако је лепа и јако лепо смо могли да сместимо нашу изложбу. Нас троје излажемо, различите стилове имамо и мислим да је зато интересантна ова изложба“ – истиче сликарка Елвира Кираљ.

Изложба је била само део првомајске понуде Зоолшког врта на Палићу који је привукао током четири дана више од петнаест хиљада посетилаца.