in

Дачић са групом саветника из Бундестага: Чланство у ЕУ остаје спољнополитички приоритет Србије

БЕОГРАД –

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас групу саветника немачких посланика из Бундестага која је у студијској посети Србији, на челу са др Карстеном Бухолцом, шефом канцеларије посланика немачког Бундестага Гунтера Крихбаума.

Како је саопштено из Народне скупштине, Дачић је изразио задовољство посетом, имајући у виду да успешна сарадња парламентараца траје дуго и истакао да је посланичка Група пријатељства са Немачком у овом сазиву имала чак 99 чланова, што сведочи о интересу за развој сарадње са колегама из Бундестага.

Дачић је подвукао да чланство Србије у ЕУ остаје спољнополитички приоритет Србије и да је Србија спремна да настави процес неопходних реформи када се за то стекну услови, те да се нада да ће имати подршку Немачке на том путу.

На интерес саговорника, разговарано је о уобичајеним скупштинским активностима током редовних заседања, као и о функционисању и раду различитих служби. Дачић је такође упознао саговорнике са законским роковима за сазивање наредног парламента и формирање осталих државних органа.

Др Карстен Бухолц рекао је да ће ова посета допринети јачању парламентарних контаката и радних веза, као и да је корисна за боље упознавање са потребама и приоритетима региона.