in

Dačić: Vlada mora biti formirana pre održavanja izbora u Beogradu

BEOGRAD –

V.d. predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Vlada Srbije mora biti formirana pre održavanja izbora u Beogradu, budući da je rok za formiranje Vlade, prema njegovim rečima, početak maja, odnosno 90 dana od dana konstituisanja Narodne skupštine.

Dačić je za Tanjug rekao da su za Srbiju neka pitanja poput članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope trenutno prioritetnja, ali da, uprkos tome, postoje rokovi za izbor nove Vlade.

“Taj rok mora da bude ispoštovan, ako ne bude ispoštovan, onda se ide na nove parlamentarne izbore, a vi znate da ja nisam pristalica toga”, dodao je Dačić.

Kada je reč o najavljenom bojkotu beogradskih izbora od strane predstavnika opozicije, Dačić je rekao da ne zna da li će se to zaista desiti ili ne.

“Dugo je bilo raznih takvih eksperimenata i oni se uglavnom nikada nisu uspešno završavali po one koji su u tome učestvovali. Više sam za to da se dobro razmisli o svemu tome i da svi učestvuju na izborima, kako ne bi stvarali neke nove potencijalno sporne situacije koje neće dozvoliti da u naredne četiri godine imate jedan normalan politički rad”, istakao je on.

Dodao je da se maksimalno zalaže za to da u Srbiji budu samo redovni izbori i da se ustanovi takva praksa, jer je to, prema njegovim rečima, demokratska tradicija.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /