in

Dan Opštine Bačka Palanka u znaku velikih investicija

Delegacija lokalne samouprave koju je predvodio presednik opštine Branislav Šušnica položila je vence na bistu dr Mladena Stojanovića ispred Doma zdravlja, a potom i na ostala spomen obeležja: Baza Stojaković, Rusko groblje i Čamac.

Ovogodišnji dobitnici Oktobarske nagrade su Festival ekološkog pozorišta za decu – FEP iz Bačke Palanke – za postignute rezultate u oblasti kulturne delatnosti i MNRO( Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama) iz Bačke Palanke – za postignute rezultate u oblasti društvenih delatnosti.

Nagrada u vidu plakete za postignute rezultate u oblasti humanitarnog rada pripale su Iliji Jovkiću iz Bačke Palanke i Svetislavu Đurici iz Gajdobre. Palančanin Triva Ilić nagrađen je za postignute rezultate u oblasti privrede.

Zahvaljujući se dobitnicima Oktobarske nagrade Šušnica je podsetio da su Bačku Palanku i Palančane uvek krasile briga o zajednici i opštem dobru.
“Pred nama je vreme velikih i teških izazova, ali svi zajedno raspolažemo voljom i spremnošću da ih savladamo. Proteklu godinu su obeležila znatna ulaganja u putnu infrastrukturu, izgradnja i rekonstrukcija preškolskih objekata i sportskih hala. Asfaltiran je velik broj ulica, u toku je rekonstrukcija puta Novi Sad – Bačka Palanka kao jedan od preduslova intenziviranja privrednih aktivnosti, čak 81 kuća dodeljena je mladim bračnim parovima. Uskoro će i peti vrtić “Duga” biti završen, što će značiti ukidanje lista čekanja”, rekao je Šušnica.

Prema njegovim rečima, Opština je u prethodnih šest godina, od Pokrajinske vlade odnosno resornog Sekretarijata za realizaciju investicija dobila nešto više od 147 miliona dinara. Preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a po osnovu konkursa – Bačka Palanka je dobila 571,6 miliona dinara, a od Vlade Srbije 190 miliona dinara.

“U narednoj godini nas očekuje završetak radova na velikom broju investicija. Za nas je najvažnije da su pokrenuti radovi na završetku gasifikacije, odnosno izgradnje gasovoda visokog pritiska Bačka Palanka – Bač i regulacione stanice Obrovac. To će značiti ispunjenje svih uslova za gasifikaciju sela Obrovac, Tovariševo, Mladenovo, Karađorđevo, Nova Gajdobra, Gajdobra, Silbaš, Parage, Despotovo i Pivnice. Iznad svega, Saobraćajni institut CIP i Geomehanika Beograd završavaju projektno tehničku dokumentaciju i ishodovanje građevinske dozvole za most koji će povezati Bačku Palanku sa Neštinom, Erdevikom i Kuzminom. Reč je o najvećoj i najznačajnijoj kapitalnoj investiciji u skorijoj istoriji naše Opštine”, istakao je Šušnica.

On je istakao i da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za otvaranje dnevnog boravka za osobe sa mentalnim smetnjama i da se u narednoj godini očekuje realizacija projekta.

Proslavi Dana Opštine i Dana oslobođenja Bačke Palanke između ostalih prisustvovali su i Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Nikola Banjac, generalni sekretar Skupštine APV i drugi zvaničnici.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /