in

Данас државна помоћ запосленима у просвети, сутра одлука о радницима у предшколским установама

Исплата ће трајати три дана, до петка – данас запосленим у школама од посебног интереса, и свима у ученичким и студентским домовима, сутра високо образовање и научне установе, а прекосутра државну помоћ добијају свих запослени у основном и средњем образовању.

„Ми се за ово не задужујемо. Тренутно на рачуну имамо око 160 милијарди динара, апсолутно смо ликвидни. Ово је за нас инвестиција од 1,6 милијарди динара“, рекао је он и додао да је удео јавног дуга у БДП 52,3 одсто далеко испод нивоа ЕУ од 60 одсто.

Одлука о помоћи запосленима у предшколским установама сутра

Он је најавио да ће сутра Влада Србије донети препоруку локалним самоуправама да исплате помоћ запосленима у предшколским установама.

Мали је подсетио да су предшколске установе у надлежности градова и општина, те да је запосленима у некима од њих помоћ већ исплаћена.

Министар финансија рекао је за РТС да 16. маја почиње пријављивање за нових 100 евра помоћи за младе од 16 до 29 година, што ће бити друга оваква помоћ у овој години.

Подсетио је да је првих 100 евра добило 1.059.000 младих и да они немају потребу да се пријављују, јер ће додатни новац добити по аутоматизму, а треба да се пријаве они који то до сада нису урадили.

„Држава континуирано подржава и помаже грађане, и наставићемо са тим. Наше је да пратимо, да се одговорно понашамо, водимо рачуна о сваком динару и сваку прилику искористимо да помогнемо нашим суграђанима“, рекао је Мали.