in

Данас облачно са кишом, очекују се обилне падавине

Више падавина очекује се понегде на западу, југозападу и југу Србије, а крајем дана, током ноћи ка суботи и у суботу ујутру и на југоистоку и истоку земље.

Дуваће слаб и умерен северозападни ветар, који ће у другом делу дана повремено бити и јак. Најнижа температура од 12 до 17 степени, а највиша дневна од 21 до 27 степени.

У Новом Саду ће данас бити облачно, ветровито и осетно свежије, повремено са кишом, ујутру и пљусковима са грмљавином.

РХМЗ упозорава на велику количину падавина

Републички хидроеметоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да се данас и сутра у Србији очекује већа количина падавина.

Више падавина очекује се понегде на западу, југозападу и југу Србије, а крајем дана, током ноћи ка суботи и у суботу ујутру и на југоистоку и истоку земље – од 20 до 40 мм за 24 сата, локално и више.

На територији целе Србије на снази је жути метео-аларм, што значи да време може бити опасно.

Дуваће слаб и умерен северозападни ветар, који ће у другом делу дана повремено бити и јак. Најнижа температура око 16 степени, а највиша дневна око 22 степена.

Наредних дана дневна температура биће око, у појединим данима и мало испод просека за овај период године и у већини места кретаће се од 23 до 27 степени.

У другој половини следеће седмице дневна температура у порасту. У суботу облачно, местимично са кишом, понегде и пљусковима са грмљавином, а више падавина очекује се ујутру и пре подне и то на југу и истоку земље.

После подне и увече престанак падавина и постепено разведравање. У недељу променљиво, тек понегде са краткотрајном кишом или пљусковима.

Следеће седмице углавном суво и стабилније време са сунчаним интервалима.