in

Danas počinje virtuelni sajam obrazovanja “Na koji ćeš faks?” (AUDIO)

Danas počinje virtuelni sajam obrazovanja “Na koji ćeš faks?” (AUDIO)

NOVI SAD –

U znak sećanja na dan kada su nacisti 1939. godine pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su protestovali protiv okupacije, studenti širom zemlje i sveta obeležavaju Međunarodni dan studenata. Taj dan je, pre svega, simbol borbe za demokratiju, kvalitetnije obrazovanje, kao i za bolje uslove na tržištu rada. Tim povodom počinje i regionalni virtuelni sajam obrazovanja “Na koji ćeš faks?”.

knjiga, knjige, citanje, citaonica, ucenje, obrazovanje

Međunarodni dan studenata povod je da se ukaže na neke od ključnih problema studentske populacije, kaže za Radio Novi Sad apsolventkinja na Pravnom fakultetu Milica Stošić. Pandemija virusa korona uzrokovala je mnoge probleme, koji su pogoršali položaj studenata, objašnjava sagovornica.

Nezaposlenost je, dodaje, samo jedan od problema.

Srednjoškolcima i studentima namenjen je najveći virtuelni sajam obrazovanja u Srbiji „Na koji ćeš faks?“, čija je ideja da se programi obrazovnih ustanova predstave mladima, kaže portparolka kompanije “Friendly HR” Teodora Šišaković.

Sajam, koji se otvara danas u 17 časova, traje do oktobra naredne godine. Registracija je besplatna, a više informacija dostupno je na zvaničnoj internet strani sajma obrazovanja “Na koji ćeš faks?”.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /