in

Данас променљиво облачно и нестабилно, до 33 степена

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, у брдско-планинским пределима понегде се очекује и непогода са јаким пљуском, градом и олујним ветром. Ветар слаб и умерен, претежно западни и северозападни.

И у Новом Саду данас променљиво облачно и топло са сунчаним интервалима. У појединим деловима града краткотрајни пљускови са грмљавином. Ветар слаб, претежно западни и северозападни, у зони пљуска појачан.

Најнижа температура у износиће око 20, а највиша око 32 степена.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 2. јула, нестабилно време уз смену сунчаних интервала и пљускова са грмљавином очекује се још у недељу (26.06.), осим на северозападу Србије где ће бити претежно сунчано.

Наредну седмицу затим ће обележити претежно сунчано и веома топло време у свим крајевима, нарочито од среде (29.06.), када ће максималне температуре прећи 35 степени.

Појава изолованог пљуска биће могућа само још у понедељак и уторак на истоку Србије и у планинским пределима.

РХМЗ упозорава на краткотрајне непогоде

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да се после подне и увече у брдско-планинским пределима очекује локална појава јаког пљуска са градом, олујним ветром и количином падавина већом од 20 mm за кратко време.

Највећа вероватноћа за непогоде је на југозападу, југу и југоистоку Србије, објављено је рано јутрос на сајту РХМЗ.

Наранџасти метео-аларм, који означава опасно време, на снази је за југоисточну и западну Србију и за Косово и Метохију.