in

Дане Баста посетио перспективне одбојкашице и одбојкаше – учеснике кампа у Бечеју

Баста је том приликом изјавио да је овај камп, у организацији Одбојкашког савеза Војводине, изузетно важан јер окупља по 25 девојчица и дечака који су најквалитетнији у овом спорту.

„Ови млади спортисти имају прилику да током седмодневног боравка у кампу раде свој тренажни процес са врхунским тренерима“, казао је Баста изразивши уверење да ће ови дечаци и девојчице у наредном периоду заменити наше репрезентативце на одбојкашком терену.

Секретар је навео да је с општинским руководством разговарао о могућностима даљег улагања у спортску инфраструктуру на територији Бечеја, а као један од важних пројеката истакнута је климатизација у хали спортске установе „Ђорђе Предин Баџа“.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину уложио је у протекле четири године преко 28 милиона динара у пројекте који су реализовани на територији општине Бечеј. Наставићемо и убудуће да заједнички препознајемо приоритете и радимо на даљем унапређењу спорта и спортске инфраструктуре у овој општини“, рекао је ресорни секретар.

Члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам Дане Мандић изразио је задовољство што је Бечеј домаћин овог спортског кампа. Он је нагласио да та општина има одличне инфраструктурне услове за организацију припрема клубова из различитих спортова.

„Желим да вас подсетим да смо за неколико година уложили заиста велика средства уз помоћ виших инстанци власти – у кров спортског центра, дигитализацију семафора, расвету, ревитализацију олимпијског базена. Све што улажемо доприноси нашој деци и нашој омладини, као и унапређењу услова за долазак све више екипа за припреме“, додаје Дане Мандић, члан ОВ за спорт, омладину и туризам.

Камп похађа 50 перспективних пионира и пионирки са територије Војводине. Са њима на усавршавању технике, тактике и методике одбојкашке игре раде четворица искусних тренера.

„Деца су наше највеће благо. Срећан сам и поносан што смо овај камп покренули и што се добро реализује. У будућности очекујемо фине младе спортисте који ће бити високог и врхунског квалитета“, каже Неџад Османкач, руководилац и тренер на кампу.

„Ми имамо слику да је то генерација коју треба пратити. Мислим да пред крај кампа можемо да дођемо до закључка да су све девојчице напредовале“, истиче Велибор Ивановић, руководилац женског дела одбојкашког кампа

Камп овог типа одржан је након паузе од једне и по деценије.

Председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић захвалио је Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Општини Бечеј на подршци да се после 15 година овај камп поново покрене, и изразио уверење да ће наредне године он бити организован на још вишем нивоу.