in

Davor Božinović: Ukidanje saradnje sa SDSS-om je politička realnost

“Konstanta naše politike, što se tiče manjina, neće se menjati”, tvrdi Božinović u izjavi za HRT.

Da se politika nove hrvatske Vlade već menja dokaz je i jučerašnja objava poslanika Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića na Fejsbuku da će njihovim dolaskom na vlast konačno biti započeta reintegracija Srba u Slavoniji i Baranji.

Reintegracija je, tvrdi on, sve do sada bila opstruisana i nije se dogodila, a i neće sama od sebe.

“Ali ona se mora biti sprovedena, jer svako dalje ignorisanje ovog problema, zapravo je blagoslov za odgajanje mladih Srba u neistini i mržnji prema hrvatskom narodu, čime postaju spavači spremni za nove ratove, nova klanja, nove balvane, nove ovčare, i nove neizlečene rane koje će nas, kao i ove poslednje, opet boleti decenijama”, napisao je Mlinarić.

Jasno je, naveo je Mlinarić da se reintegracije nije mogla ni smela sprovesti jer su je, kako tvrdi, kočili bivši partneri u Vladi HDZ-a – SDS S.

Za Božinovića je koalicija sa Domovinskim pokretom, koji otvoreno promoviše svoju ustašku ideologiju, nešto što je normalno u demokratskim zemljama.

“Mi smo stvorili koaliciju s DP-om što je odgovor na poruku koju su birači poslali na parlamentarnim izborima”, naveo je Božinović.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /