in

До 32 степена, у петак и суботу РХМЗ упозорава на обилне падавине

Према прогнози времена, данас ће већи део дана бити претежно сунчано и умерено топло. Дуваће слаб и умерен ветар, северозападни. Најнижа температура од 13 до 19, а највиша од 28 до 32 степена.

Увече и у току ноћи на северу и западу Србије наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином.

У Новом Саду ће бити претежно сунчано и умерено топло. Најнижа температура биће од 15 до 18, а највиша око 30 степени. У другом делу ноћи наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином.

Према изгледима времена до 14. јула, од петка до краја седмице претежно облачно и свежије с кишом, пљусковима и грмљавином. У петак се јужно од Саве и Дунава очекује се од 20 до 40 мм кише за 24 х, локално и више, а падавине ће се у току ноћи и у суботу додатно интензивирати на истоку и југоистоку Србије уз количину кише и до 60 мм за 24 часа.

Почеће да дува умерен и јак северозападни ветар. На северозападу Војводине киша ће престати у суботу, а у осталим крајевима тек у недељу уз постепено разведравање са северозапада. Наредне седмице углавном суво и стабилније време са сунчаним интервалима и максималном температуром до четвртка од 23 до 27, а затим у порасту.