in

Dodik: Bećirović će zauvek ostati zarobljen u tamnom vilajetu

“To je veliki napredak za njega ako zaista misli da postane ozbiljan političar. Prijatno sam iznenađen, jer je očito nešto i naučio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iako ga stalno kritikuje, ali vidim da sada ponavlja njegove reči o poštovanju međunarodnog prava”, rekao je Dodik.

Dodik je to rekao u odgovoru na pitanje Srne da prokomentarše izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bećirovića da je Vučić, kako kaže, učesnik u “opsadi Sarajeva” i da “on ne može nikome držati lekcije”.

Predsednik, Dodik je rekao da je predsednik Vučić bio u pravu kada je rekao da je Bećirović falsifikator, jer evo sam dokazuje da ponovo falsifikuje činjenice – Vučić nije ni mogao učestvovati u opsadi, kad je Sarajevo tokom građanskog rata bio podeljen grad.

“Samo u jednoj izjavi sam sebe pobija. Prvo kaže zalagaće se za istinu zasnovanu na argumentima, a onda izmišlja i laže. To dovoljno govori da je reč o podvojenoj ličnosti”, naglasio je Dodik.

Dodik je ocenio da se Bećiroviću očigledno dopalo što je pominjanjem Vučića skrenuo na sebe pažnju i zadobio publicitet kod svojih istomišljenika, pa sada pokušava još više da fascinira svoje malobrojno biračko telo zarad sticanja kojeg političkog poena.

“Bećirović nastavlja sa skupljanjem jeftinih političkih poena šireći mržnju među narodima u BiH i pokušavajući da naruši odnose sa Srbijom. Njegova populistička retorika samo će doprineti daljem rastu političkog rejtinga Aleksandra Vučića, dok će on zauvek biti zarobljen u tamnom vilajetu i ostati provincijski političar u pokušaju”, konstatovao je Dodik.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /