in

Dodik: Rezolucija o Srebrenici pokazuje koliko je sve prekriveno lažima

“Sa jedne strane, čujete sa Zapada da je potrebno pomirenje, što zaista i jeste, a sa druge strane, pričati o Srebrenici kao o genocidu je laž, potpuno izmišljena laž za potrebe propagande. Izmislili su Srebrenicu da bi se usredsredili na uništenje i osporavanje Republike Srpske”, rekao je Dodik u intervjuu za TV Rusija 24, prenosi Srna.

On je naveo da je ambasador BiH pri UN samostalno, bez odluke na nivou BiH, prosledio inicijativu za izglasavanje rezolucije o Srebrebnici čiji su sponzori Nemačka i Ruanda.

“Gde smo mi, a gđe je Ruanda? Vratimo se, umesto toga, u Nemačku. Ne postoji nijedan dokument UN da je Nemačka počinila genocid ili Holokaust. A sada hoće da za ovo okrivi Srbe. To gura Nemačka koja je inače izvršila genocid nad Srbima. Šta ja mislim o tome? Muka mi je od svega ovoga”, poručio je Dodik.

Dodao je da Srpska vodi politiku zaštite svojih prava koja proizilaze iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, a koja, kako je naveo, “masovno narušava” američka administracija.

“Pomažu im Britanci i značajan deo Evropske unije. Moj tim vodi tvrdoglavu borbu, a moj narod, koji me već 20 godina bira na najvažnije pozicije, deli našu borbu i daju nam podršku”, rekao je Dodik.

On je istakao da je uticaj Sjedinjenih Država u svetu “apsolutno pogrešan”, dodavši da Vašington želi da “iscrta svoju zonu nespornih interesa”.

“I ovde imaju problem i rešili su da se obračunaju sa Srbima. Pre dve, tri godine počeli su da pričaju o ‘malignom ruskom uticaju’, a uticaj Sjedinjenih Država je apsolutno poguban. Za razliku od Rusije koja je uvek želela mir i saradnju, oni hoće da ih se sluša bespogovorno”, rekao je Dodik.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /