in

Домаћи бендови “Артан Лили” и “КОИКОИ” обележили прво вече на Exitu

Главну бину су отворили бендови који више одговарају концепту Explosive стага, састави у жанру хеви метала Алитор из Инђије и чувени енглески састав Napalm Death, који су на сцени дуже од 40 година.

На Main Stage-u су током ноћи наступали састав Back to the Future, регионална треп атракција Сенидах, ди-џеј Афројацк, светски славна реп дама Иги Азалеа и други.

Домаћи алтернативни рок бендови “КОИКОИ” и “Артан Лили” обележили су прву ноћ на 22. издању фестивала Еxит на све популарнијем Виза фјужен стејџу.

Београдски бенд “КОИКОИ”, свеже име на савременој музичкој сцени престонице, наступају на многим местима у Србији, али и широм региона.

Алтернативни независни састав чини Марко Грабеж (гитара, вокал), Ивана Миљковић (синт, вокал), Емилија Ђорђевић (бас, вокал), Иван Павловић Гизмо (бубањ, семплови).

Сваки концерт им је веома снажан, енергичан, ефектан, као и ову ноћ, јер су сви чланови дали све од себе у музицирању.

Публици су се премијерно представили 2019. године на компилацији “Хали Гали2” – платформи, која удружује нову генерацију музичара.

Ипак, на почетку 2021. године КОИКОИ је издао свој деби албум „Позиви у страну“ за словеначку дискографску кућу “Мр. Моонлее”, и тиме се њихова музика слуша увелико ван Србије, по земљама бивше Југославије.

Иако независни, делимичну атрактивност бенд постиже са певачем и гитаристом, иначе глумцем Марком Грабежом.

На албуму се налази 10 песама и драгоцено је што на концертима одсвирају све што таман и чини један фестивалски наступ од пуних сат времена.

После КОИКОИ, свирао је алтернативни електро рок поп ноисе бенд “Артан Лили” .

Бојан и Романа Слачала предводе динамичну екипу музичара који стварају необичан спој модерног рокенрола и других праваца.

“Добро вече Exit, добро вече, Нови Сад”, узвикнуо је фронтмен бенда Бојан Слачала, задужен за комуникацију са публиком.

Певач, гитариста, композитор, текстописац је са бендом кренуо да прича једну музичку рок “Причу” и одмах је раздрмао велики број публике испред њих.

Имају за собом два студијска албума “Артан Лили” (2015) и “New Deaл” (2018), недавно реиздати за дискографски тандем ПГП РТС / Croatia Records-Jugoton, тако да увелико освајају регион.

Трећи албум радног назива “III” им је увелико у припреми још од 2019. године, за сада су објавили седам песама и спотова, од којих се издваја хит дует са Зораном Костићем Цанетом (Партибрејкерс) – “Буди рокенрол после рокенрола” који су представили протекле ноћи веома успешно.

Песма “Д. Е. П. Р. А.” донела је “Артан Лилију” престижну награду “Милан Младеновић” 2019. године и били су први добитници.

публика,, еxит

Та песма је тек подигла на ноге на стотине људи испред бине.

“Будите здрави, немојте никад падати у депру”, поручио је Бојан фановима.

За крај концерта од 65 минута, извели су хит “Није свеједно”, уз праву еуфорију у публици.

У Београду су редовно распродали наступе у клубовима – Електропионир, Суббеерни центар, рок клуб Фест (Земун) и публика их воли на фестивалима – “DEV9T”, Beer Garden, Beer fest.

артан, лили

Према процени дирекције Exit фестивала дневно се очекује око 50.000 посетилаца, а за четири дана више од 200.000.

Четвородневне улазнице су распродате.