in

Drugi dan posete predsednika Vučića Parizu – razgovori o namenskoj industriji, odbrani i ekonomskoj saradnji

Prvog dana posete Francuskoj Vučić je svečano dočekan u Palati invalida, gde je položio venac na spomen-ploču “Vernost za vernost”, posvećenu srpskim vojnicima.

Nakon toga je razgovarao sa predstavnicima kompanija “Daso” i EDF i imao prijem u francuskom Senatu, gde je razgovarao sa predsednikom Senata Žerarom Laršeom.

Posle toga Vučiću je priređen svečani doček u Jelisejskoj palati, gde je najpre imao sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a onda je za srpsku delegaciju organizovana svečana večera.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je na sastanku sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom ukazao na bolje ekonomske odnose dveju zemlaja i izrazio očekivanje da će Francuska pružiti podršku Srbiji u svim sferama, prvenstveno kada su u pitanju evropski put Srbije i dijalog sa Prištinom.

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je, nakon sastanka sa Vučićem, da je njegova zemlja posvećena evropskoj budućnosti Srbije, koja se sada piše.

09.41 – Mali na poslovnom Savetu sa Francuskom: Srbija ostvaruje pozitivne stope rasta

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da Srbija prethodnih godina i sada, uprkos pandemiji korona virusa i energetskoj krizi, uspeva da ostvaruje pozitivne stope rasta, o čemu svedoči i to što je prošle godine stopa rasta BDP-a bila 2,5 odsto.

9.28 – Vučić: Veoma smo blizu potpisa ugovora za nabavku Rafala, zahvalnost Makronu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu, na poslovnom Savetu Francuska – Srbija, da smo veoma blizu potpisa za ugovor o nabavci novih francuskih borbenih aviona Rafal.

8.52 – Vučić na poslovnom Savetu Francuska-Srbija

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu, na poslovnom Savetu Francuska-Srbija, sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International.

8.20 – Predsednik se sastao sa ministrom odbrane Francuske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu sa ministrom odbrane Francuske Sebastijenom Lekornuom, sa kojim će razgovarati o namenskoj industriji i odbrani.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /