in

Drugi dan Vučića u Parizu: Postignut dogovor o kupovini “rafala”, Makron razumeo poziciju Srbije po pitanju Kosova i Metohije

Prvog dana posete Francuskoj Vučić je svečano dočekan u Palati invalida, gde je položio venac na spomen-ploču “Vernost za vernost”, posvećenu srpskim vojnicima.

Nakon toga je razgovarao sa predstavnicima kompanija “Daso” i EDF i imao prijem u francuskom Senatu, gde je razgovarao sa predsednikom Senata Žerarom Laršeom.

Posle toga Vučiću je priređen svečani doček u Jelisejskoj palati, gde je najpre imao sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a onda je za srpsku delegaciju organizovana svečana večera.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je na sastanku sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom ukazao na bolje ekonomske odnose dveju zemalja i izrazio očekivanje da će Francuska pružiti podršku Srbiji u svim sferama, prvenstveno kada su u pitanju evropski put Srbije i dijalog sa Prištinom.

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je, nakon sastanka sa Vučićem, da je njegova zemlja posvećena evropskoj budućnosti Srbije, koja se sada piše.

15.08 – Francuski mediji o susretu Makron – Vučić: Budućnost Srbije u EU

Francuski mediji pišu o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu i njegovom susretu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, a u prvi plan stavili su izjavu francuskog predsednika o tome da je budućnost Srbije “unutar Evropske unije i nigde drugde”.

11.52 – Vučić: Velika zainteresovanost Francuza za EXPO 2027.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da su mnogi francuski investitori zainteresovani za EXPO 2027. čiji je domaćin Beograd.

11.00 – Razgovori o Kosovu i Metohiji nisu bili jednostavni, Makron razumeo našu poziciju

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da razgovori o Kosovu i Meothiji sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom nisu bili jednostavni, ali da misli da je on razumeo poziciju Srbije.

10.45 – Nadam se Makronovoj poseti u narednih nekoliko meseci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Parizu, na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona, sa kojim se sinoć sastao u Jelisejskoj palati, izjavio je da očekuje njegovu skoriju posetu Beogradu, kako je rekao, u narednih nekoliko meseci.

10.32 – “Luj Viton” u Srbiji do 2026. godine 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se nada da će do 2026. godine frrancuska modna kompanija “Luj Viton” otvoriti svoje predstavništvo u Beogradu i ocenio da će to za Srbiju biti značajno i na ekonomskom, ali i na turističkom planu.

10.30 – Sa Makronom postignut dogovor o avionima “rafal”, potpisivanje ugovora za dva meseca

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da je sinoć imao veoma dobar razgovor sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji je trajao više od tri sata, i da su postigli konkretne dogovore po pitanju kupovine borbenih aviona “rafal” za koje će ugovori biti potpisani u naredna dva meseca.

9.41 – Mali na poslovnom Savetu sa Francuskom: Srbija ostvaruje pozitivne stope rasta

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da Srbija prethodnih godina i sada, uprkos pandemiji koronavirusa i energetskoj krizi, uspeva da ostvaruje pozitivne stope rasta, o čemu svedoči i to što je prošle godine stopa rasta BDP-a bila 2,5 odsto.

8.52 – Vučić na poslovnom Savetu Francuska-Srbija

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu, na poslovnom Savetu Francuska-Srbija, sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International.

8.20 – Predsednik se sastao sa ministrom odbrane Francuske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu sa ministrom odbrane Francuske Sebastijenom Lekornuom, sa kojim će razgovarati o namenskoj industriji i odbrani.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /