in

Đurđević Stamenkovski: Napadi na Beograd zbog nacrta deklaracije deo propagandnog rata

Đurđević Stamenkovski: Napadi na Beograd zbog nacrta deklaracije deo propagandnog rata

Izlivi srbofobije Elmedina Konakovića i Aljbina Kurtija, kao i nesuvisla upozorenja američke ambasade u Sarajevu o navodnoj destruktivnoj ulozi Svesrpskog sabora, predstavljaju, kako je ocenila, pokušaj bestidnog izvrtanja činjenica sa namerom da se Srbija optuži za podstrekivanje nemira i nestabilnosti u regionu.

“Njima ne smeta to što u Sarajevu u kontinuitetu krše Dejtonski sporazum i otimaju imovinu Republike Srpske. Ne smeta im ni teror Kurtijevog režima nad srpskim narodom, usled kog se sve više srpskih porodica iseljava sa Kosova i Metohije. Njima je najveći problem jedinstvo srpskog naroda i zato silovito reaguju na svaku inicijativu Beograda, koja ima za cilj mir i povezivanje u regionu”, primetila je ministarka.

Đurđević Stamenkovski je, dodaje se u saopštenju, reagovala i na kritike Svesrpskog sabora briselske administracije koja je zatražila poštovanje suvereniteta BiH, tvrdeći da je u pitanju klasična politika dvostrukih standarda, koju EU godinama primenjuje prema Srbiji.

“Postavljam pitanje kada će u Briselu na isti način pokazati poštovanje prema teritorijalnoj celovitosti Srbije na KiM, kao i prema teritorijalnom integritetu RS unutar BiH”, kazala je Đurđević.

Prema njenim rečima, Deklaracija, koja je usvojena na Svesrpskom saboru, zajednički je odgovor Srbije i RS upravo na takvu politiku ugrožavanja mira i obesmišljavanja Rezolucije 1244 i Dejtonskog ugovora, koji ima za cilj da reafirmiše principe međunarodnog prava i zaštiti interese srpskog naroda.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /