in

Đurić sa kongresmenom Kostom o energetici, investicijama i projektima

Đurić sa kongresmenom Kostom o energetici, investicijama i projektima

Među glavnim bilateralnim temama susreta bila je privredna saradnja, sa posebnim akcentom na mogućnostima za zajednički rad na širenju sistema energetske infrastrukture u Srbiji, kao i na aktuelnim infrastrukturnim investicijama i projektima, saopštila je ambasada Srbije u Vašingtonu.

S tim u vezi, ambasador Đurić izvestio je kongresmena Kostu o napredovanju radova na projektu Moravskog koridora, koji američka kompanija Behtel gradi u konzorcijumu sa turskom Enkom, istakavši njegov značaj kao prvog digitalnog koridora u našoj zemlji.

Moravski koridor predstavlja novu razvojnu šansu za domaću privredu, industriju i turizam. Njegova izgradnja u znatnoj meri doprineće napretku i na lokalnom nivou, jer će se za opštine koje se nalaze na njegovoj trasi i tamošnje stanovništvo otvoriti brojne mogućnosti, podvukao je Đurić.

Sagovornici su iskoristili susret da razmotre i aktuelnu situaciju u regionu Zapadnog Balkana, kao i najvažnija međunarodna pitanja, konstatujući da je pronalazak mirnog rešenja za ukrajinsku krizu od najveće hitnosti, navedeno je u saopštenju.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /