in

Двадесетак полазница успешно завршило обуку пливања у Бечеју

Савез спортова општине Бечеј, у сарадњи са УСКАО „Ђорђе Предин Баџа“, четврту годину за редом изнедрио је двадесетак нових жена – пливача које ће након ове обуке без страха моћи да проводе своје слободно време на купалиштима.

“Циљ нам је био да се жене ослободе у води, да науче основне елементе плутања, клизања на води. После смо радиле основне елементе и елементе пливања. Тренинге смо имале двапут недељно. То је за њих било довољно како би научиле основе. Са њима сам радила стилове прсно и леђно”, прича Дијана Фехиров, Савез спортова општине Бечеј

Обука ове године није била старосно ограничена, па су се тако у затвореним базенима спортског центра у савладавању основног знања у пливању подучавале жене и девојке од двадесетак па све до 75 година.

“Имам 75 година, бака сам. Врло радо сам дошла да научим да пливам. Сад имам времена за себе. У пресрећна сам што сам у овом друштву”, каже Јоланка Хорват, полазница обуке.

Хтела сам да пробам да се опустим, не плашим се воде. Хтела сам да пробам технике пливања и успела сам”, каже Жељка Дражић, полазница обуке.

“Почела сам да тренирам рекреативно веслање у Чуругу, одакле долазим. Не знам да пливам, а то је јако битно за веслање. Нервирао ме је прслук који сам стално морала да носим. Ово је била савршена прилика да научим и нисам се двоумила”, додаје Јелена Секулић, полазница обуке.

Имајући у виду да из године у годину расте интересовање за учешћем у овој обуци, организатори кажу да ће наставити са овом праксом и да се већ у октобру очекује нова обука.