in

Dve godine brze pruge Beograd – Novi Sad, prevezeno sedam miliona putnika

Dve godine brze pruge Beograd – Novi Sad, prevezeno sedam miliona putnika

Ostvareno je skoro 41.000 polazaka modernih, savremenih vozova u oba smera – Sokola, Regio-ekspres i Regio putničkih vozova.

Samo vozom “Soko” ostvareno je gotovo 22.000 polazaka između Beograda i Novog Sada, a prednosti polučasovnog putovanja koristilo je više od 3,5 miliona putnika.

“Izgradnjom brze pruge od Beograda do Novog Sada počeli smo da vraćamo poverenje u srpske železnice. Puštanje u rad brze pruge od Beograda do Novog Sada bio je istorijski momenat u razvoju železnice u Srbiji, nakon izgradnje prve železničke pruge od Beograda ka Nišu krajem 19. veka i gradnje pruge Beograd-Bar, kao najvećeg infrastrukturnog projekta u SFRJ”, istakao je Vesić.

Naveo je da će već u decembru biti puštena u saobraćaj i deonica brze pruge od Novog Sada do Subotice, a potom i pruga do Budimpešte, koja će biti na nešto više od dva i po sata od Beograda, saopštilo je ministarstvo.

“Već ove godine počećemo gradnju brze pruge do Niša, koja će preko Skoplja i Soluna ići sve do Atine. Ova decenija biće decenija železnica u Srbiji”, rekao je ministar Vesić.

Kako je naveo, brojke jasno svedoče da se korisnici, kada imaju mogućnost sigurnog, komfornog i brzog železničkog prevoza, veoma lako odlučuju upravo za ovaj vid putovanja.

“Linija Beograd – Novi Sad spada u najtačnije železničke linije u Evropi”, naglasio je ministar Vesić.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /