in

Er Srbija od 2026. leti sa novog terminala 1 aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku

Er Srbija od 2026. leti sa novog terminala 1 aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku

Novi Terminal 1 gradi se u saradnji sa Lučkom upravom Njujorka i Nju Džersija kao deo rekonstrukcije aerodroma Džon F. Kenedi vredne 19 milijardi dolara.

Direktni letovi između Beograda i Njujorka uvedeni su 2016. godine, a srpska nacionalna avio-kompanija u ovom trenutku leti i do sedam puta nedeljno sa postojećeg Terminala 1 aerodroma Džon F. Kenedi.

Shodno strateškim ciljevima i težnji kompanije da dodatno pojača saobraćaj između Beograda i Njujorka, Er Srbija je ugovorila prelazak na Novi Terminal 1 aerodroma Džon F. Kenedi, saopštila je Er Srbija.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek izjavio je da je partnerstvo sa Novim Terminalom 1 potvrda stalnog unapređenja usluga kompanije i posvećenosti putnicima.

“Uvereni smo da će najsavremenija tehnologija, optimizovani procesi i unapređeni sadržaji Novog Terminala 1 redefinisati putovanja i omogućiti bolje korisničko iskustvo za naše putnike”, naveo je Marek.

Predsednik i izvršni direktor Novog Terminala 1, dr Džerard P. Bušel izrazio je zadovoljstvo što će Er Srbija postati deo rastućeg portfelja avio-kompanija koje će poslovati na Novom Terminalu 1 i ponuditi putnicima stalne letove između Njujorka i Beograda.

“Zahvaljujemo se Er Srbiji što je ukazala poverenje Novom Terminalu 1 i radujemo se saradnji”, rekao je Bušel.

Novi Terminal 1 do sada je objavio partnerstva sa sedam avio-kompanija: Er Frans, KLM, Etihad, Korijan Er, LOT Poliš erlajns, EVA Er i Er Srbija.

U prvoj fazi, u junu 2026. godine, na Novom Terminalu 1 biće otvorena glavna zgrada i 14 gejtova, dok je otvaranje kompletnog Terminala predviđeno za 2030. godinu.

Kada bude potpuno završen, terminal će imati 23 gejta i površinu od više od 222 hiljade kvadratnih metara.

Međunarodni terminal će biti najveći na aerodromu Džon F. Kenedi i zauzimaće ukupnu površinu trenutnog Terminala 1 i bivših Terminala 2 i 3.

Po završetku, predviđenom za 2030. godinu, Novi Terminal 1 će imati više od 222.000 kvadratnih metara, što će ga činiti najvećim terminalom na aerodromu Džon F. Kenedi i biće skoro iste veličine kao kombinovana dva nova terminala aerodroma La Gvardija.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /