in

EUFOR vežba gušenje nemira – JMU Radio-televizija Vojvodine

Vežba je počela pokazivanjem letačkih sposobnosti helikoptera Eufora, a vojnici će do 22. novembra učestvovati u taktičkim vežbama i patroliranju, prenosi Klix.

Komandant Eufora general-major Anton Veseli kazao je da operacija “Althea” pruža podršku bosanskohercegovačkim vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

“U skladu s našom misijom, mi demonstriramo potpunu posvećenost Evropske unije i šire međunarodne zajednice svim građanima u BiH. Nepristrasni smo i tretiramo sve narode na isti način. Partneri smo vlastima u BiH, Oružanim snagama BiH i organima za sprovođenje zakona, a na kraju i svakoj osobi u ovoj državi”, rekao je Veseli.

eufor

On je istakao da se u Euforu nalaze predstavnici 20 zemalja, od Turske do Čilea, i da svi deluju kao jedinstven tim, a naveo je da je vežba sastavni deo plana obuke koji će u narednim godinama biti ojačan kroz više vežbi.

Današnjoj smotri i pokaznoj vežbi prisustvovali su i ministar bezbednosti BiH Selmo Cikotić, zamenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić, predstavnici delegacije EU i brojne druge visoke zvanice.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /