in

Евакуација свих школа и вртића у Црној Гори због дојава о бомбама

Како је Вијестима потврђено у Министарству, на тај корак су се одлучили после консултација с МУП-ом и Управом полиције.

Министарство просвете обавештено је да је 41 основна школа у Црној Гори добила дојаву о постављеној бомби, али је због панике која је настала обустављена настава у свим основним школама у земљи, рекао је портпарол Министарства Бојан Кнежевић.

Из Управе полиције је саопштено да су екипе у школама и контроле су у току.

За сада је утврђено да у рожајским школама нема експлозивних направа, сазнаје ТВЦГ.

Рано јутрос евакуисане су школе у Подгорици, Никшићу, Бару, Беранама, Бијелом Пољу, Колашину, Херцег Новом, Будви, Цетињу, Андријевици, Улцињу, Котору, Рожајама, а дојава бомбе стигла је и Општини и суду у Бару.

„На територији школе подметнуто је много бомби. Увек смо сањали о освети. Ми ћемо се осветити, доћи ћемо у школу. Све ћемо побити. Нико неће остати жив. Цео град ће крварити“, порука је коју је добио велики број основних школа, како преноси РТЦГ.

Кнежевић је казао Радију Црне Горе да је због панике која је настављена Министарство донело одлуку да за данас обустави наставу у свим школама у Црној Гори.

Полиција предузима мере безбедности у школама у појединим градовима поводом дојава електронском поштом о постављеним експлозивним направама овог јутра, као и активности у циљу провера ових навода, саопштено је из Управе полиције.