in

Exitova Pachamama бина: Светски епицентар музике нове свесности уз водеће извођаче (ВИДЕО)

Перформер, продуцент и DJ Mose долази уз звук мултикултуралних ритмова и води публику на пут самооткривања и soulseekinga. Из Гватемале доноси спиритуалне обичаје, који су срж његове хипнотишуће музике. Церемонијалним певањем у својим перформансима позива људе да осете љубав, емпатију и уплове у плес без граница.

Музичарка и активисткиња Maya Kamaty, која долази уз подршку Француског института у Београду, биће глас промене на фестивалу. Њена музика уједињује борбу за слободу, поезију, феминизам, нежност и спиритуалност. Са острва La Reunion на којем је рођена и одрасла, доноси причу о колонијализму и опресији, култури, али и природи, уземљењу, лепотама њиховог разноврсног екосистема и сопственом доживљају тог окружења. Одувек је желела да кроз музику исприча причу о свом острву, које је изопштено и затворено у односу на цео свет, а како каже, красе га људи који су у потпуности отворени.

Praful своју публику исцељује музиком. Кроз ноте и акорде, овај мулти-инструменталиста води на путовање душом. О јакој вези музике и процеса самоисцељивања учио је у храмовима у Пуни и широм света. Затим је свету донео енергичан и разигран звук којим спаја шаманске моћи, спиритуалност, медицину и екстазу. Током наступа ствара симфоније које слушаоцима доносе унутрашње блаженство, потпуну повезаност и проналазак сопствене суштине.

На Pachamama бини наступиће и Fia, кантауторка и певачица, чије су мелодије попут шетње кроз шуму, а текстови песама публику доводе до катарзе. Од објављивања дебитантског албума „Made of Stars“ 2016. године, Fia на турнејама широм света представља делове родног Стокхолма кроз невероватну љубав и мистичност.

Фантастична LAOR водећи је глас исцелитељске музике. Готово 20 година истраживала је моћи људског гласа како би инспирисала људе да дишу, повезују се, певају и моле се. Њен приступ музици долази из позоришта, јоге и истраживања споне између медицине и музике.

Pachamama бина ће ове године прославити свој шести рођендан, у новом, величанственом издању и поново ће донети исконске вредности EXIT фестивала – слободу, хармонију, мир, природу, заједништво, радост и љубав. Pacha Mamma или Мајка Живота је животни стил у којем људи у потпуности осећају природу, теже животној одрживости и цикличности. Pachamama окупља људе из целог света у једном енергетском пољу, како би у потпуној синергији прво успорили, а затим и опустили ум, тело и дух.

EXIT фестивал ће бити одржан на Петроварадинској тврђави од 7. до 10. јула, уз потврђена велика музичка имена као што су Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama’ Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Coach Party, Noisia, Деца лоших музичара, Сана Гарић, Визељ, Prti Bee Gee и многи други, а стижу и објаве нових извођача!

Најпопуларнија Exitova акција „Купи 4, зграби 5“ је у току! На четири купљене четвородневне улазнице за EXIT 2022 пета се добија на поклон. Акција ће трајати до истека ограничених количина.

У продаји су четвородневне улазнице по цени од 6.990 динара, уз уштеду од 50 одсто.Једнодневне улазнице за петак, 8. јул, када наступају Nick Cave & The Bad Seeds доступне су по промотивним ценама, а њихов контингент је ограничен. Цена регуларних једнодневних улазница је 2.990 динара, фан пит улазнице су доступне по поклон цени од 3.990 динара, а VIP по цени од 12.000 динара. Улазнице се могу купити путем сајта EXIT фестивала, затим на продајним местима и онлајн на страницама Gigs Tix-a.