in

Fila: Ako bude manje od 100 glasova za rezoluciju, to će biti pobeda Srbije

“Očekuje nas borba koja je možda izgubljena, jer sila Boga ne moli, ali kako kaže naš narod – silu Bog ne voli. Nadam se da nećemo dramatično izgubiti, da ćemo barem spasti čast. Ako bude ispod 100 glasova za rezoluciju, onda smo pobedili, pogotovo ako Kina glasa protiv, a Indija se uzdrži. U tom slučaju imali bismo trećinu sveta na našoj strani”, poručio je on za Tanjug.

Fila smatra da je sramotno to da Nemačka, koja je u Drugom svetskom ratu izvršila holokaust, bude predlagač rezolucije o Srebrenici u UN zajedno sa Ruandom, istakavši da Nemaci nakon svega što su uradili ne bi smeli da se pojave, a kamoli da dignu glavu.

Komentarišući to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć pozvao Grčku i prijateljske zemlje da se uzdrže od glasanja, Fila je rekao da ukoliko bi od ukupno 193 članica bilo više uzdržanih ili protiv rezolucije, to bi značilo da je Srbija spasla obraz male, nezavisne države.

Na pitanje da li je slučajnost to što se baš sada pokreće hapšenje lidera Izraela i Hamasa, kako to traži glavni tužilac Međunarodnog kirivčnog suda, Fila je izjavio da iako Francuska podržava zahtev da se raspiše nalog za hapšenje lidera Izraela i Hamasa, sa druge strane – Amerika i Velika Britanija prete sanckijama Međunarodnom krivičnom sudu što, napominje on, pokazuje da je sila jača od međunarodnog prava.

“Da smo mi mogli da kažemo da ćemo uvesti sankcije Tribunalu jer ne želimo da izvršimo nalog tog suda, Slobodan Milošević bi danas bio živ. Tako to izgleda kada je sila jača od međunarodnog prava”, naveo je advokat.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /