in

Филмови Вудија Алена викендом на РТВ-у

Вуди Ален један је од најистакнутијих редитеља не само у Холивуду већ у целом свету. Циклус “великих редитеља” започињемо филмовима Вудија Алена које можете пратити суботом и недељом око 23:00 на Првом програм РТВ – а.

Први филм у низу који можете погледати у суботу 2 априла од 22:30 биће “Касандрин сан”. Смештена у садашњем Лондону, ово је моћна и дирљива прича о два брата који очајнички покушавају да побољшају своје животе. Један је хронични коцкар који је у дуговима до гуше, а други је заљубљен у младу глумицу, коју је недавно упознао. Они се постепено окрећу криминалу што ће довести до напетих и застрашујућих последица…

љубав, у, барселони, 800x450

Још једно сјајно остварење Вудија Алена које је Пенелопи Круз (Cruz) донело Оскара за епизодну улогу, „Љубав у Барселони“, прича о двема пријатељицама Вики и Кристини, које летњи одмор проводе у једном од најлепших градова Европе и света – Барселони, на репертоару је Првог програма РТВ-а у недељу 3 априла, пола сата након поноћи.

ста, год, успева

“Шта год успева” (Whatever Works), који је своју премијеру имао на Трајбека фестивалу у Њујорку 2009. године, је комедија у којој играју Лари Дејвид (Larry David), Еван Рејчел Вуд (Evan Rachel Wood), Ед Бегли млађи (Begley) и Патриша Кларксон (Patricia Clarkson). Овај филм можете погледати у суботу 9 априла у 22:30 на нашем Првом програму.

риму, с, љубављу

“Риму, с љубављу” (To Rome with Love), љубавна комедија Вудија Алена (Woody Allen), који спаја визуелну лепоту Рима са комичном и романтичном нотом контроверзних ликова и њихових односа, романси и авантура, четврти је филм у низу који ће бити приказан у недељу 10 априла у истом термину.

високо, друство

“Високо друштво” (Café Society, 2016) романса о филмским звездама, плејбојима, дебитантима, политичарима и мафијашима који су доносили узбуђење и гламур том добу на репертоару је циклуса “филмова Вудија Алена” а можете га погледати у суботу 16 априла од 22:30 на нашем Првом програму.

Филм “Високо друштво” осликава Америку 1930-их година прошлог века, кроз призму Бобија Дорфмана, који напушта своју дисфункционалну породицу у Њујорку и сели се у Холивуд. Тамо га ујак Фил, познати филмски агент запошљава у својој фирми, где се Боби заљубљује у ујакову асистенткињу Вони. Нажалост, та љубав се не остварује и он се сломљеног срца враћа у Њујорк. Почиње да ради у ноћном клубу свог брата, који, захваљујући Бобовом природном таленту за маркетинг постаје познат као најбољи клуб у граду. А онда, једног дана, на врата клуба улази Вони.Та живописна прича у којој се преплићу бљештавило Холивуда и њујоршко подземље, води нас на путовање у давно исчезлу епоху, дочаравајучи дух тог времена на проницљив и духовит начин.

цудесна, панорама

Последњи филм у низу којим уједно и завршавамо циклус “филмова посвећених Вудију Алену биће филм “Чудесна панорама” који можете погледати у недељу 17 априла у истом термину – „Чудесна панорама“ (Wonder Wheel, 2017) прати приче четири лика чији се животи преплићу у забавном парку на Кони Ајленду. Џини (Kate Winslet) је емотивно нестабилна бивша глумица која ради као конобарица. Хампти (Jim Belushi), Џинин супруг, је оператер на рингишпилу. Мики (Justin Timberlake) је млад, леп, згодан спасилац у забавном парку који сања да постане писац. Керолајн (Juno Temple) је Хамтијева отуђена ћерка која се скрива од гангстера у очевом стану. „Чудесна панорама“ је снажна драмска прича о страсти, насиљу и издаји смештена у педесете године прошлог века.