in

ФК Славија лидер у Новосадској лиги „Југ“

„Преостало је још осам кола до краја и нимало неће бити лако остварити пројектовани циљ за ову сезону а то је пласман у Војвођанску лигу. Имамо квалитетан тим за овај ранг такмичења који је изнео терет дербија са одличним ривалима из Ковиља и Кисача. Након њих са великим ентузијазмом идемо у завршницу новосадске лиге у групи „Југ“, истиче шеф стручног штаба Фудбалског клуба „Славија“ Тихомир Крсмановић.

Славија је један од најпопуларнијих новосадских фудбалских клубова основан 1926. године. Оно што је веома занимљиво напоменути јесте да у овој сезони њихове првенствене дуеле прати у просеку више од хиљаду гледалаца, а са том посетом могла би се похвалити и већина наших суперлигашких тимова.

„Клуб је са великим именом и традицијом у новосадском фудбалу. Сложићете се са мном да су у прошлости, тачније двадесет-тридесет година уназад у Новом Саду постојала „само“ два фудбалска клуба – Војводина и Славија. Тренутно, услови за рад су солидни, мада има доста простора да се ради на побољшању прилика за рад, од терена до свлачионица, али сам сигуран да ова генерација фудбалера има квалитета за ранг више, а на мени је да им помогнем и да заједно остваримо тај успех – пласман у Војвођанску фудбалску лигу“, истиче Крсмановић.

У наредном 23. колу Новосадске лиге „Југ“ Славија ће у суботу гостовати Омладинцу у Степановићеву. Првак Новосадске лиге Југ директно ће се пласирати у ранг више, док ће другопласирани тим преко баража покушати да обезбеди пласман у Војвођанску лигу „Југ“.