in

Fudbaleri Spartaka obradovali mališane sa autizmom u Subotici

Fudbaleri Spartaka obradovali mališane sa autizmom u Subotici

Zajedničkom šetnjom do centra grada i puštanjem balona u bojama osoba sa autizmom, koja je i jedna od prepoznatljivih boja subotičkih fudbalera, Spartak i Gradsko udruženje za pomoć osoba sa autizmom zajednički su obeležili Svetski dan osoba sa autizmom.

“Nemojmo da pričamo drugog aprila, ajmo da pričamo svaki dan. Jer, zaista roditelji dece sa autizmom se suočavaju sa mnogobrojnim problemima”, poručila je predsednica Udruženja za pomoć osobama sa autizmom u Subotici Suzana Skenderović.

Prethodno su ovim povodom organizatori akcije uprličili druženje dece sa autizmom i prvotimaca u klubu za osobe sa invaliditetom i prijatelje “Zvuci srca” u Subotici.

“Osetio sam na ovom mestu mnogo ljubavi, ovi momci i devojke su stvarno posebni, i baš je bilo fino i dobro druženje”, rekao je prvotimac Spartaka Aleksa Đurasović.

Već deset godina na Svetski dan osoba sa autizmom boje osvetljenja Gradske kuće obojene su u plavo.

“Što se tiče Gradskog udruženja sa autizmom, mi smo u prethodnoj godini opredelili kroz konkurse osamsto trideset hiljada dinara ukupno”, ističe član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Ilija Đukanović.

Priča se ovde ne završava, jer će sutra jedno od ove dece izvesti početni udarac na utakmici između Spartaka i šampiona Srbije, Crvene Zvezde.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /