in

Fudbalerka Spartaka Tijana Filipović karijeru nastavlja u Rusiji

Jedna od najboljih fudbalerki Srbije je dokom deset godina provedenih u Spartaku postigla mnoštvo golova za pamćenje, ali je veoma često evrogolove postizala i za nacionalni tim, čiji je član od najmlađih kategorija. Boreći se sa suzama Tijana Filipović se zahvalila upravi i saigračicama u subotičkom superligašu za svu podršku koju je dobila u proteklih deset godina.

“Odrasla sam ovde, bez njih ne bi bila ono što sam danas. Mislim da sam izarsla u jednu veliku igračicu, ali svoj put moram da nastavim negde drugde. Mislila sam da neću zaplakati, ali je momenat takav da nisam izdržala. Ne znam na koji način i kako bih se mogla zahvaliti klubu koji mi je sve omogućio proteklih godina”, kaže Tijana Filipović, sada već fudbalerka Spartaka iz Rusije.

Subotički Spartak je ostao bez jedne od svojih najboljih i najstandardnijih igračica, ali su u upravi kluba svesni činjenice da je rastanak posle deset godina bio neminovan.

“Ipak je došao trenutak da se ona pita i klub ne može da stane na put jednom ovakvom igraču, jednom ovakvom autoritetu, ličnosti koja je dala sve, i više nego što je mogla za ovaj klub. U ovoj situaciji meni ništa drugo ne preostaje, nego da Tijani Filipović prevashodno poželim dobro zdravlje, sportsku sreću i da nastavi da bude i dalje dobar promoter našeg kluba, našeg grada i naše Srbije”, poručio je Zoran Arsić, predsednik ŽFK “Spartak”.

tijana, filipovic, 2,

Arsić je dodao da će vrata subotičkog Spartaka za Tijanu Filipović uvek ostati otvorena, a pored mnoštvo drugih darova, sada već bivšoj igračici poklonio je i Sveto pismo, koje može da joj pruži odgovore na brojna pitanja koja mogu da se nametnu u jednoj stranoj zemlji, daleko od sredine u kojoj imala punu podršku proteklih deset godina.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /