in

Futog sledeće godine dobija zatoren bazen

Futog sledeće godine dobija zatoren bazen

Izgradnja bazena i pratećih sadržaja trebalo bi da bude završena za 21 mesec i koštaće Grad oko 1,75 milijardi dinara, s odgovarajućim porezom. Ugovor je, inače, početkom godine zaključen s beogradskom firmom Koto, koja je, kao nosilac posla, učestvovala na tenderu Gradske uprave sa još sedam preduzeća.

Osim postojeće hale i bazena, čija je gradnja u toku, gradski urbanisti su u sklopu sportskog kompleksa u Futogu predvideli po dva otvorena terena za košarku, odbojku i tenis, zatim teretane na otvorenom i dečja igrališta, kao i turističko – ugostiteljski objekat u južnom delu poseda, i to u drugoj fazi radova.

“Kompleks u Futogu na najbolji način pokazuje odlučnu nameru Grada da građanima obezbedi što bolje uslove za bavljenje sportom i rekreacijom, a zahvaljujući mnogobrojnim propratnim sadržajima i prostor za igru i opuštanje”, ističu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

U prizemlju objekta, čija je gradnja u toku, predviđen je olimpijski bazen dimenzija 50×25 i dubine 2,2 metra, kao i dečji 10,1×25 i dubine 1,1, a na toj etaži su planirane i svlačionice, koridor za publiku, ulaz za sportiste, kafe-bar i drugi prateći sadržaji, dok će na spratu biti kancelarije, garderoba, fitnes prostor, teretana, kafe i slično. Uz južnu fasadu objekta će, u dužini olimpijskog bazena, biti postavljene tribine za gledaoce.

Takođe, biće izgrađena i prateća infrastruktura neophodna za funkcionisanje samog objekta – vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnice, pešačke staze, parkinzi za automobile i autobuse, javno osvetljenje, trafo-stanica.

Planskom dokumentacijom su u okviru sportskog centra predviđeni i prostori za okupljanje i odmor, koji će biti opremljeni odgovarajućim mobilijarom. Kada je reč o turističko-ugostiteljskom objektu (P+2), koji je planiran u najjužnijem delu kompleksa, urbanisti su ostavili mogućnost za njegovo povezivanje krunom nasipa, uz obavezno pribavljanje uslova Voda Vojvodine, prenosi Dnevnik.

Glavni prilazi centru, kolski i pešački, trebalo bi da budu sa zapadne strane, iz Proleterske ulice, s tim da je pešačka veza planirana i iz Fruškogorske, preko mosta na meliorativnom kanalu “Sukova bara”.

Planom detaljne regulacije sportskog centra u Futogu predviđena je izgradnja jednosmerne interne saobraćajnice južno od Sportske hale i parkinga za posetioce kompleksa sa približno 60 mesta. Prostor za parkiranje automobila predviđen je i u profilu Proleterske ulice prema Sportskom centru, a urbanisti su predvideli i ukidanje sadašnjeg južnog priključka na Proletersku ulicu i izgradnju novog prema planiranoj jednosmernoj internoj saobraćajnici.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /