in

Гандур: За 14 месеци грађани Зрењанина имаће воду за пиће

Директор корпорације Рами Гандур, која у Србију доноси инвестиције, глобалне ресурсе и најсавременију технологију, рекао је за Танјуг да Метито има 65 година искуства, више од 4.500 запослених, преко 3.000 успешних пројеката широм света.

“Присутни смо у 50 земаља и радује нас што је Србија међу њима”, рекао је Гандур и нагласио да су као компанија посвећени људима у Србији и Зрењанину.

Срж пословања компаније је улагање у пројекте у вези с водом и пречишћавањем отпадних вода, уз примену иновативних технологија и посвећеност највишим светским стандардима у области заштите животне средине.

“У Зрењанину сада имамо два пројекта, први је везан за пречишћавање отпадних вода а други има циљ да обезбеди грађанима воду за пиће. У први улажемо 32 милиона евра у дргуги 18 што је 50 милиона евра. То је наша инвестиција, а ризик смо преузли јер смо уверени да можемо да обезбедимо све чему смо посвећени”, рекао је Гандур.

Он је јуче у Влади Србије потписао Уговор о реализацији пројекта пречишћавања воде за пиће у Зрењанину у присуству премијерке Ане Брнабић која је оценила да је тиме начињен огроман корак ка решавању вишедеценијског проблема за грађане Зрењанина.

Гандур наводи да су се пре него што су направили тај корак чврсто уверили у могућност реализације пројекта у Зрењанину.

“Дошли смо у Србију да останемо, имамо за сада дугорочне планове на 25 година. Отворени смо и за друге пројекте и у Зрењанину у зависности од потреба града али широм Србије”, навео је Гандур и додао да је циљ пројекта да грађани Зрењанина добију воду за 14 месеци када се осигура завршетак радова.

Додао је да су на одлуку о доласку у Србију утицали стратешка позиција земље, економска стабилност, визија лидерства и образован кадар што заједно пружа повољан амбијент за инвеститоре и велики потенцијал за одрживи раст.

Менаџер за Србију Бранислав Зец подсетио је да је први уговор за изградњу фабрике за пречишћавање отпадних вода потписан 2020. и да је у фази реализације.

У наредних месец дана почињемо изградњу, а фабрика ће после 25 година бити предата граду на управљање, рекао је Зец.

“Други уговор за изградњу фабрике пијаће воде потписан је данас, данас почиње реализација детаљних планова, добијање грађевинскхи дозвола …”, навео је Зец и додао да ће у реализацији оба пројекта у Зренањину бити запослено око 70 људи.

Влада Србије ће уложити 510 милиона динара у санацију водоводне мреже и замену азбестних цеви у Зрењанину како би вода коју ће добити 100.0000 грађана била истог квалитета као она на излазу из фабрике.