in

General Mojsilović izrazio zabrinutost zbog pomaganja razvoju vojske Kosova

BEOGRAD –

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović danas je u razgovoru sa komandantom Kfora general-majorom Anđelom Mikeleom Ristučom ukazao da jednostrani potezi privremenih institucija u Prištini ne doprinose smirivanju situacije na terenu i izrazio zabrinutost, jer im pojedine zemlje čiji se kontingenti nalaze u sastavu Kfora pružaju pomoć u razvoju tzv. Kosovskih snaga bezbednosti.

Oni su razgovarali o aktivnostima koje se preduzimaju radi očuvanja i unapređenja mira i bezbednosti na prostoru naše južne pokrajine, navodi se na sajtu Vojske Srbije.

Mojsilović je u razgovoru s novoimenovanim komandantom Kfora naglasio da je, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i svim potpisanim sporazumima, Kfor jedini legitimni bezbednosni akter u pokrajini, i da je kao takav dužan da prvi reaguje u slučaju narušavanja bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Mojsilović je generalu Ristuči čestitao postavljenje na dužnost komandanta Međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji, na kojoj se on nalazi od sredine ovog meseca, i izrazio nadu da će se profesionalna saradnja Vojske Srbije i Kfora nastaviti i za vreme njegovog mandata.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /