in

General Mosjilović u poseti Grčkoj

Zvanični deo posete je započeo danas polaganjem venca na Spomenik neznanom junaku na trgu Sintagma u Atini, nakon čega su usledili sastanak generala Mojsilovića i Florosa i zvanični razgovori delegacija Vojske Srbije i Oružanih snaga Republike Grčke.

Na sastancima u Generalštabu nacionalne odbrane Republike Grčke razmatrani su dosadašnja saradnja Srbije i Grčke u oblasti odbrane i mogućnosti za dalje unapređenje vojno-vojne saradnje, i razmenjena su mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu.

U nastavku posete general Mojsilović se sastao sa ministrom nacionalne odbrane Republike Grčke Nikolaosom Panajotopulosom.

U razgovoru sa grčkim ministrom odbrane, general Mojsilović je izrazio zahvalnost za podršku Grčke teritorijalnom integritetu naše zemlje i istakao da je Srbija posvećena daljem razvoju ukupnih bilateralnih odnosa između dve zemlje, koje je ocenio kao tradicionalno prijateljske i zasnovane na međusobnom poverenju i uvažavanju.

Tokom boravka u Grčkoj, načelnik Generalštaba Vojske Srbije će posetiti 332. borbenu eskadrilu u vazduhoplovnoj bazi “Tanagra”.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /