in

Гласање у Сремској Митровици протиче регуларно

СРЕМСКА МИТРОВИЦА –

Као и у већини Србије, данас грађани Срема излазе на председничке и парламентарне изборе. Бирачка места отворена су јутрос у 7 часова и биће затворена вечерас у 20 часова. Што се тиче Срема на 274 бирачка места уписано је укупно 263.437 бирача. А у Граду Сремска Митровица има 58 бирачких места, 57 редовних и једно у Казнено поправном Заводу Сремска Митровица. Број уписаних бирача је 68.362.

Након убацивања контролних листића у гласачке кутије и пешачења, тачно у 7 сати на Бирачком месту 37 у Основној школи „Јован Поповић“ у Сремској Митровици почели су избори за председника Србије и Народну скупштину. У првим минутима од отварања бирачких места пристигли су и први бирачи.

На овом бирачком мету уписано је 1.181 бирач, у Бирачком одбору се налази 26 чланова. У првим сатима кажу све протиче регуларно.

На биралиштима ће се примењују епидемијске препоруке, а ношење маске је индивидуална одлука, речено нам је на овом бирачком месту. Подсетимо, на гласање је потребно да грађани понесу важећи лични документ личну карту или пасош, ради потврде идентитета или потврду да су у МУП-у поднели захтев за издавање личног документа уколико је исти истекао.

У 7.30, на бирачком месту број 37, гласао је потпредседник Владе и министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић.