in

Грачаница: Лицемерни потези и симболичне акције Аљбина Куртија

Наводне акције које Приштина спроводи у српским срединама у покрајини си симболичне са једним циљем, оцењује новинар из Грачанице Живојин Ракочевић.

“Та акција је симболичног карактера она хоће да означи крај српског присуства на Косову и то је јако опасно. По дубини ми знамо шта доживљавамо сваки дан, а на површини су симболичне акције које суштински не значе ништа, али њима се показује да су Албанци господари, а нама да не значимо ништа”, каже Ракочевић.

Албин Курти се у претходном периоду јавно обратио Србима позивајућих на поштовање закона, међутим последња дешавања само потврђују да наставља са политиком непрепознавања Срба и њихових реалних потреба, мишљења је аналитичар Иван Николић.

“У позадини је једна лицемерна прича и показивање да српски народ на Косову не може да очекује ни од Албанаца, а првенствено од њихове тренутне власти било какав позитиван пример који ће бар дати мало наде у боље сутра и суживот”, оцењује Николић.

У српским срединама на Косову и Метохији ситуација је мирна али веома напета у условима константних притисака који долазе из Приштине.