in

Grad Novi Sad podstiče razvoj ženskog inovacionog preduzetništva

Grad Novi Sad podstiče razvoj ženskog inovacionog preduzetništva

“Sutra, 19. novembra, obeležava se Međunarodni dan ženskog preduzetništva i čestitam taj dan svim ženama u biznisu. Takođe, želim da čestitam i damama koje su konkurisale za subvencije koje Grad dodeljuje, a kojima danas uručujemo ugovore. Žensko preduzetništvo je svakim danom snažnije, ali je to i proces u kojem svi segmenti društva moraju dati doprinos kako bi se ostvarili svi mogući potencijali. Grad Novi Sad intenzivno radi na unapređenju ženskog preduzetništva, na ekonomskom osnaživanju žena. Cilj nam je da naše preduzetnice razvijaju poslovanje, a ove godine je njih 24, čije firme postoje duže od dve godine, dobilo sredstva za nabavku opreme ili mašina. Za tu namenu izdvojeno je šest miliona dinara – rekao je gradonačelnik i dodao – Od 2018. godine za ove namene izdvojeno je 45 miliona dinara, a ukupno 157 firmi u vlasništvu naših sugrađanki dobilo je sredstva na osnovu ovog konkursa.

U ime žena preduzetnica, obratila se Slađana Simić, koja je dobila subvencije za pružanje stomatoloških usluga.

“Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi što su prepoznali naš trud rad i zalaganje, kao i značaj naših delatnosti. Nama ove subvencije zaista mnogo znače. U ime svih prisutnih i u svoje lično ime hvala vam od srca”, izjavila je Slađana Simić.

U okviru projekta “Afirmacija ženskog inovativnog preduzetništva na teritoriji Novog Sada”, za čiju su realizaciju obezbeđena sredstva Odlukom Vlade Republike Srbije – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, 24 mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena, dobilo je šest miliona dinara putem Javnog konkursa za ovu godinu.

grad, novi, sad, zene, preduzetnistvo

Novac koji se dobija Konkursom može se koristiti za kupovinu jedne ili više mašina i računarske opreme, istraživanje i razvoj, izradu studije o tehničkoj izvodljivosti, sticanje prava industrijske svojine, inovacije procesa i organizacije poslovanja, kao i za usluge uređenja poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /