in

Grčki carinici na prelazu Evzoni u štrajku do četvrtka

Prema tim najavama, kako je Seničić preneo za Tanjug, na prelazu Evzoni radiće policija i turistički autobusi i automobili će verovatno moci da prođu, uz čekanje od najviše sat vremena.

Kako je ranije navela makedonska informativna agencija MIA, prema podacima koje je dobila iz ambasade Grčke u Skoplju putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnicima savetuje da izbegavaju odlazak preko granice tokom perioda štrajka, dok će vozila hitne pomoći moći da prolaze nesmetano.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica – Evzoni, Dojran – Dojrani i Medžitlija – Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, od ponedeljka u ponoć do srede do 23:59, u okviru dvodnevnog štrajka grčke carine, saopštila je Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA. .

Kako grčki mediji navode, carinici danas i sutra stupaju u 48-časovni štrajk protestujući zbog promena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja.

Carinici reaguju na promene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Severnom Makedonijom.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /