in

GSS: Helikopteri i dronovi sa termovizijom učestvuju u potrazi za malom Dankom Ilić

GSS: Helikopteri i dronovi sa termovizijom učestvuju u potrazi za malom Dankom Ilić

”Pretražićemo svaki sektor koji do sada nije pretražen”, rekao je Aleksić.

U potragu za malom Dankom uključeni i helikopteri

Aleksić je izjavio da su u potragu za nestalom devojčicom Dankom Ilić uključeni i helikopteri.

“I dalje su u potrazi terena uključeni svi resursi. Gorska služba spasavanja stavila je sve svoje resurse i mogućnosti na raspolaganje Ministarstvu (MUP). Pored nas su i druge službe i pokušavamo da što pre rešimo ovu situaciju”, rekao je Aleksić.

On je istakao da GSS deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, i da je na raspolaganje stavila sve svoje resurse, odnosno dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

”Metodom eliminacije pretraživaćemo deo po deo, kako bismo bili sigurni da se devojčica ne nalazi tu”, kaže Aleksić.

Naveo je da je teren na kojem se vrši potraga za malom Dankom nepristupačan zbog niskog rastinja i šume.

”Dete je malo i teško uočljivo, tako da svako iskustvo kretanja po brdskom i planinskom terenu pomaže. Vatrogasno-spasilačka jedinica u Boru takođe učestvuje u potrazi, bilo je i dosta građana i lovaca danas”, rekao je Aleksić.

Dodao je da očekuje da se u potragu uključi još pasa tragača, ocenivši da je MUP u saradnji sa mnogim organizacijama poput GSS upotrebio svaki svoj resurs za potragu i da se veoma dobro radi u okviru potrage.

Danka Ilić, starosti dve godine, nestala je oko 13.45 časova u naselju Banjsko Polje, ulica Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor.

Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm.

Na sebi je u trenutku nestanka imala: maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /