in

Гувернер Курска: У току поправка оштећеног моста на граници са Украјином

Регионалне власти су саопштиле да очекују да ће радови на поправци бити завршени у среду, преноси АП.

Старовојт је у недељу изјавио да су мост дигли у ваздух неидентификовани нападачи и да је Истражни комитет Русије, највећа руска државна истражна агенција, покренуо кривичну истрагу о том „терористичком чину“.

Званичници нису прецизирали колики стратешки значај има оштећени мост, који се налази на кључној железничкој вези која се користи за транспорт залиха за руске трупе које се боре у источној Украјини, наводи АП.

Нико није преузео одговорност за напад који је уследио након серије експлозија и пожара у западној Русији усред рата у Украјини.

Према руским званичницима, 1. априла два украјинска хеликоптера ударила су у складиште нафте у Белгороду и изазвала огроман пожар, а пре недељу дана још један велики пожар избио је у складишту нафте у западном граду Брјанску.

Тај пожар није изазвао поремећај у испоруци нафте.

Истог дана запалило се и друго складиште нафте у Брјанску.

У среду је одјекнуло неколико експлозија у огромном складишту муниције у Белгородској области, што је такође, изазвало велики пожар.

Украјина није званично преузела одговорност за инциденте, а ни руски званичници нису инциденте, осим оног од првог априла, јавно приписали украјинским нападима, преноси америчка агенција.