in

Hapšenje zbog pranja novca – JMU Radio-televizija Vojvodine

Hapšenje zbog pranja novca – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe, dok će protiv još jedne biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Uhapšeni su N. Č. (1981), odgovorno lice jednog privrednog društva iz Beograda, S. T. (1959) iz okoline Raške i B. P. (1975) iz Raške, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i pedesettrogodišnji muškarac, odgovorno lice jednog privrednog društva iz Leskovca.

Sumnja se da je S. T., tokom jula prošle godine, podstrekao pedesettrogodišnjaka da sačini fiktivnu fakturu da je privrednom društvu iz Beograda prodao prehrambenu robu, na osnovu koje je, kako se sumnja, N. Č. uplatio 400.000 dinara na račun privrednog društva iz Leskovca.

Potom je pedesettrogodišnjak, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa S. T., uplatio 399.000 dinara na račun B. P., koji je novac podigao i 384.000 dinara predao na ruke S. T., dok je 15.000 zadržao za sebe.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

 Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /